Diarios encontrados en una MemoryStick

dimarts, de setembre 27, 2005

#07: Shibuya

Si hi ha un centre del món a l'hemisferi oriental, és Shibuya.


A la famosa cruïlla davant de l'estacio hi ha el Starbucks, amb un anunci que cobreix 10 plantes de l'edifici, rodejat dels panels d'anuncis lluminosos que han donat la volta al món. Allà tot parlant amb el Carlos per anar a dinar ens ha sentit una noia de València que passava per allà, si en algun punt del Japó et pots trobar algu de prop de casa és a Shibuya.


El barri es popular per contenir la gent mes pintoresca del pais, on els 'rebeldillos' campen amb els 'modernillos', les noies van vestides amb uniforme d'escola privada o bé amb la última tendència de París i gent amb corbata dorm al carrer entre cartrons. Contrastos els que vulgis i més. Més que vestir, la gent surt al carrer disfressada amb mes o menys encert.


Al costat dels centres comercials hi ha un barri tirant a fosquet, amb els carrers en obres i mal planificat que esta ple de baretos regionals, hi pots trobar pubs irlandesos, clubs francesos i tuguris japonesos on toquen grupets de musica alternativa, i rokerillos diversos. Tot un espectacle. Sense comptar amb les 'madams' que surten al carrer amb els catàlegs de les noies disponibles, gent gran amb anuncis de sales de festes penjades al coll, gent amb pinta de yakuzillas de barrio, treballadors que surten del curro i van a sopar per la zona, més nenes vestides de adolescents escolaritzades, joves celebrant el triomf d'un equip de béisbol com si fos canaletes, gent i més gent per tot arreu.


[ A la foto, David, Joan, David i Carlos 'esmorzant' de matinada al Starbucks de Shibuya. ]


La millor panoràmica de la cruilla de Shibuya s'agafa desde la plaça davant de la sortida Hachiko de la estació de la JR, fàcilment identifdicable per la estàtua del gos aquest, el Hachiko. Diu la llegenda (urbana?) que el seu amo va morir allà d'un atac de cor i que quan se'l van endur a l`hospital el gos es va quedar allà plantat fins que va morir de vell, llavors li van posar el nom a la sortida de la estació com a tribut a la fidelitat i a l'amor i aquestes carallotades que tant agraden als turistes. No he pogut fer cap foto de la estàtua perquè un equip de beisbol ha vestit al gos amb els colors del equip i estan montant una festeta que no vull interrompre.

Just al costat de la estació hi ha el Tokyu, uns grans magatzems de roba, marques cares i complements, darrera del Starbucks hi ha el Loft, rellotges i joyeria, i tot de la última moda, aprop el "109", uns altres grans magatzems amb 109 restaurants de tot tipus, i a sota el pont de la estació més gent vivint entre cartrons i bosses d'escombraries. Més amunt, el Wine Cave Chateau, a on pots prendre un got (o una ampolla) de vi de qualsevol part del mon, amb uns postres excel·lents. Més avall, la zona de moda de vestir, el Gai Centre (no confondre amb Gay, que també hi ha un barri per aqui).

I per acabar, uns postres de xocolata al Chateau. I Love Shibuya.

[no poso links: buscar "Shibuya" al Google i us en cansareu. en canvi poso un mapa amb els llocs mencionats.]