Diarios encontrados en una MemoryStick

dijous, de setembre 29, 2005

#12: Tokyo Imperial

La prefectura de Tokyo anomenada Tokyo seria la zona més antiga de la ciutat. No queda gairebé res més antic al 1950 llevat del palau imperial dels emperadors de Japó i uns jardinets molt interessants. Com que actualment el palau imperial és la residència del cap d'estat no es pot entrar lliurement. La zona visitable queda reduida al 'East Garden', que comprén les ruines de la antiga muralla i el jardí própiament dit.

Tot i que el East Garden no és tan gran ni tan famós com altres parcs de la ciutat, ben bé dóna per passar-hi 5 hores passejant tranquilament, mirant les zones de bosquet, els arbres i plantes autóctones, peixos exòtics en petits estanys salvats per estrets ponts de bambú i zones de repós per seure i menjar alguna cosa. És recomenable però endur-se el menjar de fora per poder dinar a l'hora que vulguis. Hi he trobat a faltar ocells, sembla que s'han cansat tots de la gran ciutat. Un altre punt negatiu es que per sobre els arbres, desde certs llocs, es poden veure tots els edificis enormes i bastants cinquantenaris de la zona, que trenca una mica l'encant. Tot i així crec que es una forma molt relaxant de passar el matí, ja m'agradaria anar-hi més sovint. (Sense desmerèixer els altres parcs de Tokyo, molt mes grans, o els jardins de Kyoto, que tenen fama mudial.)

La part alta dels jardins de fet son jardins bastant normalets, peró amb bones vistes a la muralla defensiva de l'antic centre de gobern del shôgun. La muralla te pinta de milenària i les rampes d'accés dónen una bona idea del tipus de fortificació militar inexpugnable que va ser en temps passats. Hi ha un parell de edificacions també antigues i plafons informatius del tipus "Aqui Lord Ako desenvainó la espada en el incidente de los 47 ronin leales ..."

Els jardins tanquen tan aviat com es fa fosc, sobre les 16:00 - 17:00, s'ha de fer via per poder veure-ho tot. Després es pot donar una passejada rodejant el perímetre de la ciutat imperial, gelosament custodiada pels serveis de seguretat de l'emperador, veient la muralla exterior i el fossat defensiu. Tot tombant en direcció sud s'arriba al Edo Bridge, que es pot veure però no entrar-hi, ja que pertany al recinte imperial. Una altra de les poques coses realment antigues que es pot veure per aquí.

De camí cap al metro he vist també una plaça bastant maca, la Wadakura Fountain Park, amb fonts i surtidors d'aigua i un policia de guardia 24 hores per si algun turista cansat té la brillant idea de remullar-se els peus a les fonts.

Aqui he fet fotos amb una càmera d'aquestes d'un sol ús, quan tingui temps de revelar-les provaré de penjar-ne alguna si han quedat bé. La veritat, no hi ha gaire més a visitar per la zona, només edificis alts, la estació central Tokyo i la antiga estació que conserven com a record.

És molt fàcl trobar informació general sobre els jardins, només cal buscar Higashi Gyoen, o Nijubashi Bridge, o Imperial Gardens o similars. Una visita virtual amb el Google Earth també pot ajudar a valorar les distàncies. Per visites guiades o entrar en algun edifici antic cal reservar amb antelació. Proposo un link d'informació general:

http://www.tcvb.or.jp/en/index_en.htm
(seleccionar Info By Area -> Imperial Palace)


[El planol representa una superfície de 1,5 x 2 km]