Diarios encontrados en una MemoryStick

dissabte, d’octubre 01, 2005

#15: TGI Friday's

Thanks Goodness Is Friday, que és el nom d'una popular franquícia de restaurants U.S.A. de menjars a base de carns. Es molt interessant com intenten emular l'ambient distés i de felicitat que sembla irradiar la cultura nord-americama, però acabat al gust oriental.

[Carlos i Joan emprenyant a una cambrera al TGI Friday's]

En altres paraules, van de enrolladets, vestits de fantasia i quan algú celebra l'aniversari van tots els cambrers i cambreres en pes a cantar el Happy Birthday. Però dintre de l'ordre i disciplina més estrictes. Ens van fer esperar més de dos quarts per donar-nos taula i durant aquest temps no ens van deixar acostar a la barra, ni a prendre una beguda ni tant sols a seure. Quan interpel·lavem a la cambrera perquè ens deixés passar a la barra mentre esperavem, s'anava posant nerviosa i només feia que repetir "No, you are waiting!"

Després es presenta un chaval japonés amb un piercing al nas (costa de veure per Chinagawa) amb l'uniforme típic del TGI, chapes militars, chapa de xeriff, barret cowboy i horterades varies penjades del cinturó. I que fa després per mantenir aquesta imatge "causal dinning" de informalitat i fantasia? S'agenolla al terra per prendre la comanda. Ho havia vist ja en altres llocs, sembla que és habitual per entendre millor sense cridar tant, però en aques local això no acaba de entonar. Crec que no han agafat encara el concepte de "informalitat". La noia de la foto portava també un cinturó plé de peluixos i galindaines absurdes diverses, però no podia fer res sense repetir a cada moment "thankyou for waiting".

Després vem presenciar un curios espectacle: un bistec va arribar mitja hora tard, com a mínim. Tanta informalitat i impuntualitat si que em van fer dubtar de que fos a Japó. Pero inevitablement el bistec va aparèixer acompanyat de les disculpes corresponents i el ja conegut "thankyou for waiting". Això si, el menjar molt bó. Aquesta gent no tindrà vaques però saben fer un bistec excel·lent. Si mai hi passeu, demaneu un bistec Uncle Jack o Jack Daniels o similar. Molt bó. Si esperes a que matin la vaca i te la cuinin clar.

Sembla que a Japó s'está establint la costum de celebrar els aniversaris en llocs com aquest, perquè el Happy Birthday va sonar com a set o vuit cops, aquí seria una mica cutrillo però allà sembla que es 'fashion' de la hostia. I per postres, a la barra semblava que hi havia noies que més que a sopar anaven a buscar un esmorzar servit al llit. No se, hauria de visitar el TGI's de Shibuya o de Roppongui a veure si allà han pillat més el concepte del "casual dinning".